Contact

Tongelresestraat 209
5613 DG Eindhoven
040 – 2460024

 24 u./dag altijd een deskundige beschikbaar

header

CLEAR LENS EXTRACTION / LENSWISSEL

Naast Excimer Laser en Artisan implantaat bestaat er nog een andere manier om van de (lees)bril en/of contactlenzen af te komen. Met deze techniek wordt de eigen ooglens uit het oog verwijderd en vervangen door een kunstlens die de bril-contactlenssterkte corrigeert. Afhankelijk van de te corrigeren sterkte en wensen van de cliënt wordt gekozen voor een monofocale, multi-trifocale al dan niet torische (cilinder) implantlens. Deze ingreep valt onder de niet verzekerde zorg.

De behandeling
De operatie vindt plaats op de steriele operatiekamer met de modernste apparatuur. Tevoren wordt u gedruppeld met verdovende en pupil verwijdende oogdruppels.

De nazorg
Op de dag na de ingreep volgt een eerste controle. Daarna dient u 4 weken 2 soorten oogdruppels te gebruiken volgens voorschrift.

 

IMPLANTLENS KEUZE BIJ STAAROPERATIE

 

Tijdens de staaroperatie wordt altijd een kunstlens geïmplanteerd om het oog zo goed mogelijk te corrigeren. Een monofocale implantlens valt samen met de staaroperatie onder de verzekerde zorg. U kunt er echter ook voor kiezen om een type implantlens te kiezen zodat u minder brilafhankelijk wordt (premium implantlens). Hiervoor bestaan de volgende mogelijkheden: Multi-/trifocale implantlens al dan niet torisch (cylinder). De bijkomende kosten voor de premium implantlens worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar en dient u zelf te vergoeden indien u hiervoor kiest. De juiste keuze van uw implantlens kunt u bespreken met uw oogarts. De prijzen van deze implantlenzen kunt u terug vinden in de prijslijst.

 

Veelgestelde vragen clear lens extraction/premium implantlenzen

 

Wat is clear lens extraction/lenswissel?

Hierbij wordt de lens in uw oog verwijderd en vervangen door een kunstlens die afgestemd wordt op uw wensen.dit kan een monofocale,torische monofocale,trifocale of torische trifocale implant zijn. De keus hangt van uw wensen af en wordt in overleg met uw oogarts bepaald.

Wat is een premium implantlens?

Een premium implantlens corrigeert uw oog beter dan een standaard lens die slechts 1 brandpunt heeft.U wordt hierdoor minder brilafhankelijk.

Kan ik voor 100 % brilonafhankelijk worden met een tri-/multifocale implantlens?

Dat kan niet gegarandeerd worden .U mag er wel vanuit gaan dat uw brilafhankelijkheid 90 tot 95 % minder wordt t.o.v. een standaardlens.Ook wordt uw focus voor diverse afstanden veel beter waardoor u veel comfortabeler kunt zien.

Als de sterkte van mijn ogen niet goed uitkomt kan dit dan verholpen worden?

Ja als de einduitkomst groter is dan +1.00/-1.00 dioptrie kan een aanvullende laserbehandeling gedaan worden.

Hoe lang gaat een implantlens mee?

Een implant slijt niet en gaat een leven lang mee.

Wanneer kan ik weer autorijden?

In het algemeen op de derde dag na de operatie,uitzonderingen daargelaten.

Wat is het slechtste wat er kan gebeuren?

Dat is een infectie in het oog. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. De kans hierop is minder dan 1 op 1000 maar is nooit uit te sluiten. Om dit risico tot het absolute minimum te beperken worden de operaties op een klasse 1 ok uitgevoerd. Tevens gebruiken wij enkel steriel disposable(voor eenmalig gebruik) instrumentarium. In Oogziekenhuis Eindhoven wordt dus niet gehersteriliseerd aangezien tijdens dit proces ook fouten kunnen optreden. Middels disposables sluiten wij dit uit.