Tongelresestraat 209  ·   5613 DG Eindhoven  ·   040 - 246 00 24

Veelgestelde vragen en antwoorden

Clear lens extraction / premium implantlenzen

Hierbij wordt de lens in uw oog verwijderd en vervangen door een kunstlens die afgestemd wordt op uw wensen. Dit kan een monofocale, torische monofocale, trifocale of torische trifocale implant zijn. De keus hangt van uw wensen af en wordt in overleg met uw oogarts bepaald.

Een premium implantlens corrigeert uw oog beter dan een standaard lens die slechts 1 brandpunt heeft.U wordt hierdoor minder brilafhankelijk.

Dat kan niet gegarandeerd worden. U mag er wel vanuit gaan dat uw brilafhankelijkheid 90% tot 95% minder wordt t.o.v. een standaard lens. Ook wordt uw focus voor diverse afstanden veel beter waardoor u veel comfortabeler kunt zien.

Ja als de einduitkomst groter is dan +1.00/-1.00 dioptrie kan een aanvullende laserbehandeling gedaan worden.

Een implant slijt niet en gaat een leven lang mee.

In het algemeen op de derde dag na de operatie, uitzonderingen daargelaten.

Dat is een infectie in het oog. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. De kans hierop is minder dan 1 op 1000 maar is nooit uit te sluiten. Om dit risico tot het absolute minimum te beperken worden de operaties op een klasse 1 ok uitgevoerd. Tevens gebruiken wij enkel steriel disposable (voor eenmalig gebruik) instrumentarium. In Oogziekenhuis Eindhoven wordt dus niet gehersteriliseerd aangezien tijdens dit proces ook fouten kunnen optreden. Middels disposables sluiten wij dit uit.

Wat onze cliënten over ons zeggen

Oogziekenhuis Eindhoven staat voor kwaliteit. We doen er alles aan om onze cliënten van de beste zorg en service te voorzien. Lees hier wat onze cliënten over ons vertellen.

4.1 - op basis van 10 reviews
...

Ingrid van der Meijden

Mijn moeder (88 jaar) heeft meerdere malen goed advies voor haar 'Maculadegeneratie' gekregen van zowel Dr. Meurs als zijn collega. Voelt zich als oudere zeer goed geholpen en kan met al haar vragen terecht. Ook toen zij getest moest worden, in het verleden, voor haar rijbewijs, is zij zeer snel en vakkundig geholpen. Fijne kliniek, zeker voor oudere mensen goede aandacht

...

Ellen Hoogervorst

Dr Meurs is de beste oogarts en er betrokken . Het hele team is zeer menselijk en meelevend na mijn ongeval met mijn oog. Ik heb alle vertrouwen in Dr Meurs en Niels en de rest van dit team.

...

Bas Coppelmans

Fantastisch en snel geholpen door Dr. Meurs en zijn team. Niet alleen de complexe operatie succesvol voltooid, maar ook de nazorg en contacten met de receptiemedewerkers. Een voorbeeld voor vele anderen!

...

jan de waal

Ik ben speciaal vanuit Oss naar het Oogziekenhuis van Drs. P Meurs gegaan, omdat ik daar goede verhalen over gehoord had. Zo'n 40 jaar ervaring dacht ik. Ik heb aan beide ogen een staaroperatie gehad, die prima verlopen zijn. De behandeling in eigen operatiekamer is zeer deskundig uitgevoerd. Ik had het idee dat steeds de laatste technieken en nieuwste medicijnen worden ingezet. De voor- en nabespreking waren informatief en efficiënt. Het team is zeer behulpzaam en heeft aandacht voor je als persoon. Prettige sfeer en toch een efficiënte aanpak