Tongelresestraat 209  ·   5613 DG Eindhoven  ·   040 - 246 00 24

Over Oogziekenhuis Eindhoven

Welk oogprobleem u ook heeft, bij ons bent u in ervaren en betrouwbare handen. Ons team van enthousiaste specialisten staat klaar voor u én voor uw ogen.

Drs. P.J.G.L. Meurs, oogarts, refractiechirurg

Dokter Meurs volgt de zevenjarige klassieke opleiding geneeskunde. Daarna is hij twee jaar militair arts in het Militair Hospitaal in Utrecht. Direct aansluitend volgt hij aan het Ooglijdersgasthuis in Utrecht de opleiding tot medisch specialist.

Als vrijgevestigd specialist gaat hij aan de slag in het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Hier legt hij de basis voor een nieuwe standaard in oogbehandelingen de phaco-emulsificatie (staaroperatie).

Al vanaf het begin van zijn carrière als oogarts houdt dokter Meurs zich bezig met ooglidcorrecties met behulp van de Co2 laser. In 1991 is hij een van de medeoprichters van het Excimer Laser Centrum in Nijmegen, waar hij de allereerste excimer laser behandeling in Nederland uitvoert. Eind jaren negentig start dokter Meurs als een van de eerste oogartsen in Nederland met het implanteren van de contactlens in het oog (dit heet Artisan implantaat).

Januari 2001 start Laser Corrected Eyes, een onderdeel van het huidige Oogziekenhuis Eindhoven.

Dokter Meurs voert in Oogziekenhuis Eindhoven alle behandelingen uit met behulp van de nieuwste apparatuur. Vanaf januari 2011 beschikt het Oogziekenhuis Eindhoven over een eigen high tech operatiekamer (klasse 1).

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

BIG nummer: 39022773201 Drs. P.J.G.L. Meurs

Drs. P.J.G.L. Meurs

Medisch directeur
BIG nummer: 79020960001

Leo Fick

Oogarts

Thea Weustink

Algemeen directeur

Niels van Gerven

Optometrist

MSc. Pieter Meurs

Strategisch adviseur

Tessa Meurs

Operationeel manager

Jacqueline Evers

Receptioniste

Winny Keizer

Patiëntenvoorlichting

Lesley van de Greef

OK-assistente

Hanneke van Dijck

OK-assistente

Irene Boonstra

OK-medewerkster

Kwaliteit

Visitatie

Dokter Meurs is lid van zijn belangenvereniging het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Periodiek wordt hij gevisiteerd door zijn vakgenoten, hiermee is de kwaliteit van de oogheelkundige zorg gewaarborgd. De laatste visitatie heeft met goed gevolg plaats gevonden op 16-11-2018

Refractiechirurgie is een specialisme apart binnen de oogheelkunde. Met betrekking tot kwaliteit heeft Nederland in 2008 als enige land ter wereld hiervoor een aparte kwaliteitsnorm opgesteld, namelijk het keurmerk refractiechirurg. Dit wordt bewaakt door het NOG(Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) en het NGRC(Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie).

Op 1-2-2019 is dit certificaat voor P.J. Meurs weer verlengd. Bekijk hier het NOG certificaat.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Uit het jaarlijks afgenomen patiënttevredenheidsonderzoek komt naar voren dat ons Oogziekenhuis wordt beoordeeld met een 9.2 (2020). Periodiek zullen er enquêtes worden gehouden bij onze patiënten / cliënten waarbij anonimiteit gewaarborgd is . Analyse van de verkregen gegevens helpen ons, indien nodig, bij het verbeteren van onze zorg en service.

Kwaliteitskeurmerk

Oogziekenhuis Eindhoven al jaren in het bezit van een kwaliteitskeurmerk. Dit wordt jaarlijks getoetst door Kiwa. Daarnaast wordt de kliniek jaarlijks gecontroleerd door een infectiepreventiedeskundige. Bekijk hier ons kwaliteitscertificaat.

Klachten en geschillen

Meer informatie over klachten vindt u in de klachtenfolder en in de klachtenregeling

Onze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Veel oogheelkundige zorg valt binnen uw verzekering

Neem contact op

Wat onze cliënten over ons zeggen

Oogziekenhuis Eindhoven staat voor kwaliteit. We doen er alles aan om onze cliënten van de beste zorg en service te voorzien. Lees hier wat onze cliënten over ons vertellen.

4.1 - op basis van 10 reviews
...

Ingrid van der Meijden

Mijn moeder (88 jaar) heeft meerdere malen goed advies voor haar 'Maculadegeneratie' gekregen van zowel Dr. Meurs als zijn collega. Voelt zich als oudere zeer goed geholpen en kan met al haar vragen terecht. Ook toen zij getest moest worden, in het verleden, voor haar rijbewijs, is zij zeer snel en vakkundig geholpen. Fijne kliniek, zeker voor oudere mensen goede aandacht

...

Ellen Hoogervorst

Dr Meurs is de beste oogarts en er betrokken . Het hele team is zeer menselijk en meelevend na mijn ongeval met mijn oog. Ik heb alle vertrouwen in Dr Meurs en Niels en de rest van dit team.

...

Bas Coppelmans

Fantastisch en snel geholpen door Dr. Meurs en zijn team. Niet alleen de complexe operatie succesvol voltooid, maar ook de nazorg en contacten met de receptiemedewerkers. Een voorbeeld voor vele anderen!

...

jan de waal

Ik ben speciaal vanuit Oss naar het Oogziekenhuis van Drs. P Meurs gegaan, omdat ik daar goede verhalen over gehoord had. Zo'n 40 jaar ervaring dacht ik. Ik heb aan beide ogen een staaroperatie gehad, die prima verlopen zijn. De behandeling in eigen operatiekamer is zeer deskundig uitgevoerd. Ik had het idee dat steeds de laatste technieken en nieuwste medicijnen worden ingezet. De voor- en nabespreking waren informatief en efficiënt. Het team is zeer behulpzaam en heeft aandacht voor je als persoon. Prettige sfeer en toch een efficiënte aanpak