Tongelresestraat 209  ·   5613 DG Eindhoven  ·   info@ozeindhoven.nl   ·   040 - 246 00 24

Co2 Ooglidcorrectie

De Co2 laser is een instrument waarmee zeer nauwkeurig en vrijwel zonder bloedverlies in het weefsel kan worden gesneden. Een veel jonger uiterlijk is het resultaat.

Bovenooglid correctie

De behandeling

Voor de ingreep wordt afgetekend hoeveel overtollige huid kan worden verwijderd. Het oog moet immers na de behandeling weer goed kunnen sluiten.

U neemt plaats op een uiterst comfortabel bed, na ingedruppeld te zijn met verdovende oogdruppels. De huid wordt verwijderd met behulp van de Co2 laser. Vervolgens wordt in de diverse lagen overtollig vet opgezocht en verwijderd. Dit kan eigenlijk alleen veilig met de Co2 laser gebeuren.

Het voordeel van het verwijderen van vet is dat het resultaat veel mooier is en dat het resultaat ook langdurig effect heeft.

De opening waardoor het vet wordt verwijderd wordt gesloten met een zelf oplosbare doorlopende hechting. De huid wordt gesloten met nylon en deze hechtingen worden na 10-14 dagen verwijderd.

De nazorg

Na de behandeling voelt u gedurende een aantal uren een wat schrijnend gevoel. Soms worden de oogleden wat dik en blauw.

Direct na de behandeling worden op de hechtingen dunne papieren pleisters geplakt. Deze kunt u de volgende dag, na goed nat te hebben gemaakt verwijderen (b.v. tijdens het douchen). De hechtingen vallen deels spontaan uit en het restant wordt na 10 – 14 dagen verwijderd. Het is aan te raden, de eerste nacht, een handdoek op uw kussen te leggen (i.v.m. wondvocht dat er nog uit kan lekken).

De eerste week na de behandeling dient u het rustig aan te doen, niet te sporten of zwaar te tillen. Gedurende de eerste dagen kunt u de oogleden het beste koelen met een speciale koelbril gedurende 10 minuten 3 x daags. Deze koelbril niet in de vriezer leggen maar in de koelkast.

Na de bovenooglidcorrectie krijgt u van ons het volgende mee:

  • afspraak voor het verwijderen van de hechtingen
  • koelbril en zonnebril